Energie ČS

Energie ČS je dceřiná společnost České spořitelny a na energetickém trhu působí od roku 2012. Pro domácnosti, firmy a korporace nabízí kompletní zajištění dodávky elektřiny a zemního plynu. Díky silnému zázemí Finanční skupiny České spořitelny, která je členem Erste Group, je spolehlivým partnerem v oblasti dodávek energií a výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů. Společnost se řídí Etickým kodexem Energetického regulačního úřadu a ctí pravidla etického a profesionálního jednání obchodníka v energetických odvětvích.

press-releases

Tiskové zprávy - Energie ČS

Aktuální průzkum Energie ČS na téma technologií: 21 % domácností uvažuje o pořízení klimatizace, 16 % chce investovat do chytré domácnosti

Tisková zpráva | Datum: 7. 11. 2019

Praha 7. listopadu 2019 – Průzkum společnosti Energie ČS, který pro ni realizovala agentura Foresite Marketing, se zaměřil mimo jiné na to, jaké technologie lidé používají v domácnostech a o jakých uvažují, že by si pořídili.

Celá zpráva

Pozor na internetové kalkulačky energií a jejich fígle

Tisková zpráva | Datum: 7. 10. 2019

Praha 7. října 2019 – Většina dodavatelů elektřiny a plynu nabízí na svých webových stránkách kalkulačku, která vám spočítá výhodnou cenu jejich elektřiny. Jak to, že je cena na dodavatelově webu často tak výhodná?

Celá zpráva

Uvažujete o snížení nákladů na energie prostřednictvím vlastního zdroje elektřiny?

Tisková zpráva | Datum: 23. 9. 2019

Praha, 23. září 2019 – Odpovídá Jan Kovalský ze společnosti Energie ČS

Celá zpráva

Kdy je vhodné zkontrolovat plynový kotel a jak ušetřit v zimě za elektřinu?

Tisková zpráva | Datum: 13. 9. 2019

Je potřeba před zimou zkontrolovat plynový kotel?

Plynové kotle doporučujeme kontrolovat minimálně jednou ročně, a pokud jste tak v letošním roce neučinili, doporučuji servisní kontrolu provést ještě před začátkem topné. Tuto kontrolní prohlídku plynového kotle by měl provést servisní technik, který zkontroluje především, zda kotel funguje tak jak má, vyčistí jej, a případně vymění opotřebované části přístroje. Důležitá je také kontrola spalinových cest. U plynových kotlů totiž hrozí vysoké riziko otravy oxidem uhelnatým, protože při spalování plynu nevznikají téměř žádné saze a spaliny z plynových kotlů tak mohou poměrně rychle způsobit otravu. Doporučuji proto pravidelné kontroly spalinových cest i u spotřebičů na plyn. Kromě plynových kotlů je vhodné podrobit důkladnější prohlídce také ostatní plynové spotřebiče. Pravidelná údržba spotřebiče významně přispívá nejen k jeho bezpečnému chodu, ale v neposlední řadě také k jeho spolehlivosti a hospodárnosti. Spotřebič díky tomu nespotřebovává více zemního plynu, než je nezbytně nutné.

Celá zpráva

Od příštího roku si již nepostavíme rodinný dům, ve kterém se zbytečně plýtvá energiemi. Řešením může být fotovoltaika

Tisková zpráva | Datum: 10. 9. 2019

Praha, 10. září 2019 – Nová právní úprava energetické náročnosti budov, kterou nařizuje evropská směrnice, si již od příštího roku vyžádá řadu novinek. Počínaje rokem 2020 by měly být všechny nové budovy včetně rodinných domů postavené v zemích EU energeticky téměř nulové. Tuto povinnost pak splňují především tzv. pasivní a nízkoenergetické domy, které mají minimalizovanou spotřebu energie, zejména na vytápění a ohřev vody, ale i na chlazení, úpravu vzduchu větráním a klimatizací i energii na osvětlení. Nové zákony se dotknou i majitelů stávajících nemovitostí, kteří při prodeji budou muset prokázat energetickou náročnost budovy.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr