Hotel Academic - zázemí na dosah Prahy nejen pro kongresy

3. 7. 2012
Hotel Academic

Praha, 3. července 2012  - Hledáte vhodné místo pro představení nového produktu? Chcete proškolit partnery či zaměstnance? A večer mít kvalitní zázemí pro neformální zábavu? Nebo se chystáte na víkend v Praze a nechcete bydlet v ruchu velkoměsta? Pro všechny tyto případy je zde řešení: kongresový hotel Academic v Roztokách u Prahy. Ten kromě dobré dostupnosti do města nabízí také výhodu blízkosti letiště v Ruzyni. Hotel se navíc stal v minulých dnech vítězem středočeské části soutěže Czech Hotel Awards v kategorii kongresových hotelů.

Czech Hotel Awards – Hotel roku 2012 je přehlídkou českých hotelů nabízejících nejkvalitnější služby a klade si za cíl zmapovat a zviditelnit nejlepší hotely po celé České republice. Vítěze v kategorii kongresových hotelů vybírala odborná porota, kritériem byl i počet hlasů zaslaných veřejností.

O hotelu a kongresovém zázemí

Hotel a kongresové centrum Academic se nachází v klidném centru Roztok u Prahy. Vzdálenost od hlavního města je pouhých 7 km (metro A - Dejvická) a 13 km od letiště Praha Ruzyně. Společně s obytným a obchodním komplexem tvoří jeden architektonický celek nového náměstí.

Hotel Academic nabízí ubytování v 51 klimatizovaných a komfortně vybavených pokojích s televizí se satelitním příjmem, trezorem a přípojkou na internet, s celkovým počtem 121 lůžek. K dispozici jsou konferenční prostory s celkovou kapacitou až 300 míst. Všechny tyto prostory jsou vybaveny moderní kongresovou technikou a hotel poskytuje kompletní konferenční servis.

Nejen pro hotelové hosty, ale i pro ostatní návštěvníky hotelu jsou k dispozici tři gastro provozy, které mimo jiné umožňují pořádání svatebních hostin či rodinných oslav. Pro vaši zábavu jsou připraveny čtyři bowlingové dráhy s profesionálním vybavením, na kterých můžete prověřit svou kondici a strávit příjemné okamžiky se svými kolegy či přáteli. K odpočinku a relaxaci můžete využít hotelovou saunu.

Restaurace, galerie, terasy a bary

Restaurace v přízemí  hotelu láká návštěvníky svou příjemnou atmosférou k ochutnání jak české, tak mezinárodní kuchyně. Profesionální služby a milý personál vytvářejí z této restaurace vhodné místo jak pro obchodní setkání, tak pro rodinnou oslavu. Restaurace je plně klimatizovaná, nekuřácká a vybavená dětskými sedačkami a koutkem na hraní. Navíc v létě je propojena s venkovní zahrádkou. Menu je sestaveno dle moderních gastronomických trendů, každý měsíc je také věnován aktuálním surovinám či jiným specialitám. V červnu hrají prim jahody, v červenci pak speciality na grilu. Restaurace je samozřejmě také místem určeným všem návštěvníkům, nejenom hotelovým hostům.

Součástí lobby baru je Galerie Academic, kde vystavují své fotografie přední čeští fotografové. Od 18. června do 8. září zde probíhá výstava Surrealismus a fotografie fotoklubu Lanškroun.

V kavárně Galerie lze příjemně trávit chvíle před odjezdem, v průběhu přestávek konferencí nebo jen tak posedět u výborné kávy či čaje se zákusky z hotelové cukrárny. Z kavárny je krásný výhled na centrální roztocké náměstí i na vzdálenější okolí městečka.

Na střeše hotelového komplexu je umístěn Sky Bar s nádherným výhledem do širokého okolí, který je jedinečnou příležitostí k pořádání party ve výjimečném prostředí. Zejména pro zábavu je určen prostor Serpentin Bowl baru. Ten disponuje čtyřmi profesionálně vybavenými dráhami na bowling, stolním fotbálkem a kulečníkovým stolem. Atmosféru dotváří velkoplošná projekce na plátno, kde mohou hosté shlédnout klipy k podkresové hudbě nebo přímé přenosy významných sportovních událostí. Celý prostor lze pronajmout na soukromou či firemní párty se zajištěním doprovodných a soutěžních programů na klíč.

V komplexu je samozřejmostí možnost využití připojení k internetu zdarma, parkování v podzemním parkovišti, využití hotelového transferu na místo vašeho určení, či nabídka širokého spektra výhodných balíčků.

www.academic.cz

kontakt pro média: Michal Hoblík