SSI Group

Tiskové zprávy - SSI Group

Osobní krádeže v loňském roce dosáhly škod za 589 milionů korun

Tisková zpráva | Datum: 15. 2. 2019

Na pozoru by se lidé měli mít nejen na veřejnýchvenkovních prostranstvích či v obchodních centrech. Ta trápí i nájezdy organizovaných skupin

Praha, 15. února 2019 – Střetnutí se zlodějem je nepříjemná zkušenost, kterou v loňském roce zažilo přes 33 tisíc lidí. Bohužel takovému setkání lze málokdy zabránit. Obezřetní by lidé měli zůstávat kdekoliv ve veřejných prostorách, zloději se nejčastěji zaměřují na peněženky, ale také osobní doklady, které lze snadno zneužít.

Celá zpráva

Chuť Čechů měnit zaměstnání je stále vysoká

Tisková zpráva | Datum: 12. 2. 2019

Praha, 12. února 2019 – Nedostatek volných lidí na trhu práce vede k tomu, že se lidé nebojí dát výpověď a jít za aktuálně výhodnější nabídkou. Obecná míra fluktuace se podle analýz pohybuje na úrovni 14 – 16 % a další čtvrtina lidí si práci aktivně hledá nebo o změně vážně uvažuje, jak vyplývá z údajů pracovního portálu Profesia.cz. Nejvyšší míru fluktuace vykazují obory jako marketing, reklama a PR či cestovní ruch a gastro. Práci nejčastěji mění lidé ve věkové skupině 20 –24 let.

Celá zpráva

Krádeže a úniky dat stále rostou

Tisková zpráva | Datum: 28. 1. 2019

Jaké způsoby útoků či odcizení jsou aktuálně nejčastější?
Jaká zařízení jsou nejvíce v ohrožení?

Praha, 28. ledna 2019 – Přesto, že do zabezpečení svých dat investujeme nemálo času, prostředků i energie, úniky dat jsou stále častější. A to jak v případě jednotlivců, tak i firem. Hackeři zcizí v současnosti okolo 600 miliard dolarů ročně. V České republice v poslední době zaznamenalo problémy s bezpečností 9 z 10 firem. O data můžeme přijít mnoha způsoby – ať už je to jejich zcizení internetovými vyděrači, prolomení hesel do systémů, služeb a aplikací, které používáme nebo stále častější odcizení dat fyzicky. Nově již ale existuje možnost si tato rizika pojistit.

Pracovníci ostrahy čelí stále větší agresivitě. Rok 2018 byl zlomový

Tisková zpráva | Datum: 24. 1. 2019

Praha, 24. ledna 2019 - Společnost SSI Group, která poskytuje bezpečnostní služby pro více než 400 objektů v České republice a na Slovensku, monitoruje případy napadení pracovníků ostrahy, které meziročně neustále narůstají. A to rozhodně ne malým tempem. Tyto situace se množí zejména v obchodních centrech. Zatímco v předchozích letech šlo o jednotky případů, od roku 2017 se situace stále zhoršuje. V některých obchodních centrech se jedná již o desítky případů ročně a četnost útoků neustále roste. Vedle rostoucího počtu fyzických incidentů nebezpečně stoupá také agresivita útočníků.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr