SSI Group

press-releases

Tiskové zprávy - SSI Group

Zvýšená hygienická opatření na pracovištích mohou výrazně přispět ke snížení šíření koronaviru

Tisková zpráva | Datum: 18. 3. 2020
  • Antibakteriální dezinfekce není účinná
  • Důležitá je výměna filtrů vzduchotechniky
  • Větráním dochází ke snížení relativní vlhkosti vzduchu, což zvyšuje šanci přenosu infekcí

Praha, 18. března 2020 -  I když část firem a institucí nařídila svým zaměstnancům práci z domu, je tu stále velká část profesí, kde je nutné na pracoviště docházet každý den. Společnost SSI Group, která se specializuje na facility management ve stovkách budov po celé ČR, připravila několik klíčových otázek a odpovědí pro firmy, jak eliminovat šíření koronaviru v kancelářských budovách a na dalších pracovištích. Zásadní jsou zvýšená hygienická opatření, správně prováděný úklid a vhodně zvolená desinfekce společných prostor, stejně tak vhodná opatření týkající se vzduchotechniky, zejména výměna filtrů. Provětrávání budov nemá většího efektu. Naopak v případě většího proudění vzduchu skrz celou budovu může docházet ke snížení relativní vlhkosti vzduchu, což zvyšuje šanci přenosu infekcí a proudění vzduchu samotného zase unášení patogenů na větší vzdálenost. Na nejčastější dotazy odpovídá Radek Škrabal, provozní ředitel SSI Group.

Celá zpráva

Firmy ochotněji zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, na počátku roku 2020 podíl nezaměstnaných OZP klesl

Tisková zpráva | Datum: 17. 3. 2020

Praha, 17. března 2020 – Přesto, že se počátkem roku nezaměstnanost mírně zvýšila, nedostatek volných lidí na trhu práce stále přetrvává. Firmy tak zaměřují svou pozornost na skupiny, které zůstávaly poněkud stranou zájmu. Například na osoby se zdravotním postižením, které tvoří nemalou část z počtu nezaměstnaných. Ke konci prosince 2019 tvořily OZP 15,6 % z celkového počtu uchazečů o zaměstnání, v lednu 15,1 % a v únoru 15,4 %.

Celá zpráva

Desatero bezpečného chování na veřejnosti

Tisková zpráva | Datum: 26. 2. 2020

Praha, 26. února 2020 – V dnešní rychlé nejisté době, kdy velká část lidí někam spěchá, za něčím se žene, mnoho z nás je lhostejných vůči svému okolí a také díky nebezpečím, které přinášejí nové technologie, je nezbytné být v určitých každodenních situacích obezřetný.  Spolu s experty na tuto problematiku přinášíme desatero bezpečného chování, které vám dá spolehlivý návod, jak co nejlépe předcházet problémům.

Celá zpráva

Obavy z požáru na pracovišti má pouhých 13 % zaměstnanců. Mnozí neprojdou ani základním školením požární ochrany

Tisková zpráva | Datum: 21. 2. 2020

Praha, 20. února 2020 – Podle průzkumu skupiny SSI Group lidé téměř nepociťují obavu z požáru na pracovišti. Strach z něj má pouhých 13 % respondentů. Opomíjení tohoto rizika zaměstnanci jde však často na vrub zaměstnavatelů, kteří dlouhodobě podceňují význam školení a odborné přípravy v oblasti požární ochrany. Především zaměstnanci v administrativě jsou proškolováni většinou pouze formálně, prostřednictvím e-learningové platformy nebo vůbec.

Celá zpráva

V kancelářských budovách putuje polovina provozních nákladů na služby jako technická správa, ostraha, úklid a opravy - jejich efektivní řízení dokáže ušetřit velké prostředky

Tisková zpráva | Datum: 3. 2. 2020

Praha, 3. února 2020 – V hospodaření firem tvoří náklady na provoz nemovitostí výrazný díl z celkových nákladů, takže mají podstatný dopad na firemní hospodaření. V kancelářských budovách téměř polovina z provozních nákladů pokrývá energie a vodu, zbytek pak připadne na služby jako technická správa, ostraha, úklid, ale i opravy. Firmy se tedy logicky snaží tyto náklady stlačit co nejníže, ale výběr pouze na základě ceny je dvojsečná zbraň.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr