SSI Group

press-releases

Tiskové zprávy - SSI Group

Dovolené a nezabezpečené domovy nahrávají zlodějům. V loňském roce napáchali během prázdnin nejvíce škod v Jihočeském kraji a v Praze

Tisková zpráva | Datum: 25. 6. 2019

Celkové škody po vloupáním během letních prázdnin 2018 se vyšplhaly na více než 142,7 milionů korun. Na vině jsou často recidivisté, jejich chuť krást se v létě zvyšuje.

Praha, 25. června 2019 – Letní měsíce nahrávají zlodějům. Lidé odjíždějí na dovolené a své byty a domy nechávají často nezabezpečené a bez dozoru. Zloději to vědí a v tento čas jim každoročně začínají žně. Jen během loňských prázdnin napáchali celkové škody po vloupání za více než 142,7 milionů korun. Průměrné denní škody se tak vyšplhaly na 2,3 milionů korun. Nejvíce škod zloději způsobili v Jihočeském kraji, kde dosahovaly ke 42 milionům korun, druhé místo v pomyslném žebříčku patří Praze, dále Středočeskému a Jihomoravskému kraji. Krádeže mají na vině nejčastěji recidivisté, jejich počty vloupání se v letních měsících zvyšují.

Celá zpráva

V obchodních centrech hraje ostraha stále důležitější roli. Pachatele trestných činů a agresivní či nežádoucí osoby zadržují denně, jejich počet roste

Tisková zpráva | Datum: 17. 6. 2019

Praha, 17. června 2019 – Obchodních a nákupních center je v ČR zhruba 250, denně každým z nich projdou i tisíce lidí. Na jejich bezpečnost jsou proto najímáni profesionálové, kteří celý prostor střeží a v případě jakéhokoliv podezření ohrožení bezpečnosti návštěvníků ihned zasahují. Rostou zejména případy zásahů proti nežádoucím osobám a pachatelům trestné činnosti, v posledních dvou letech totiž rapidně roste agresivita zlodějů a nepřizpůsobivých osob, které se v obchodních centrech čím dál častěji shlukují.

5 nejnovějších trendů v oblasti městské zeleně

Tisková zpráva | Datum: 7. 6. 2019

Praha, 7. června 2019 - Zeleň ve městě plní důležitou a nezastupitelnou roli. Společným jmenovatelem projektování zeleně ve městech a její následné údržby je v posledních letech důraz především na maximální jednoduchost údržby a stylový minimalismus. Jaké jsou další aktuální trendy?

Celá zpráva

O zdraví zaměstnanců pečuje stále více firem. Ty si mohou dovolit jenom minimální absence a zároveň tímto přístupem poskytují benefit.

Tisková zpráva | Datum: 5. 6. 2019

Praha, 5. června 2019 – Nejen kvalita pracovního prostředí, dostatečné finanční ohodnocení, ale také atraktivní benefity patří dnes k základním požadavkům zaměstnanců. A právě na benefity se dnes pohlíží daleko šířeji než dříve. Kromě těch, které jsou účelně zaměřeny pouze na pohodlí či prospěch zaměstnance, firmy poskytují častěji benefity, které jsou výhodné pro obě strany. Trendem jsou tzv. zdravotní benefity, ty ocení jak zaměstnanci, tak zaměstnavatelé, kterým pomáhají udržovat zdravou a fungující firmu.

Celá zpráva

Aktuální trendy usnadňující údržbu zeleně

Tisková zpráva | Datum: 29. 5. 2019

Praha, 29. května 2019 – Zahrady, stejně tak zelené plochy okolo komplexů městských budov, se v průběhu času proměňují, a i zde jsou v posledních letech patrné nové trendy. Trávník tak stále častěji slouží spíše jako koberec v interiéru, více se používají masivní materiály včetně betonu, pozornost se věnuje i samotné péči, která by měla být co nejjednodušší a také ekologické stránce samotné údržby.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr