SSI Group

press-releases

Tiskové zprávy - SSI Group

V kancelářských budovách putuje polovina provozních nákladů na služby jako technická správa, ostraha, úklid a opravy - jejich efektivní řízení dokáže ušetřit velké prostředky

Tisková zpráva | Datum: 3. 2. 2020

Praha, 3. února 2020 – V hospodaření firem tvoří náklady na provoz nemovitostí výrazný díl z celkových nákladů, takže mají podstatný dopad na firemní hospodaření. V kancelářských budovách téměř polovina z provozních nákladů pokrývá energie a vodu, zbytek pak připadne na služby jako technická správa, ostraha, úklid, ale i opravy. Firmy se tedy logicky snaží tyto náklady stlačit co nejníže, ale výběr pouze na základě ceny je dvojsečná zbraň.

Celá zpráva

Bezpečnostní opatření měkkých cílů se řeší v ČR systematicky. Vidět je to především během svátků či konání událostí s velkou návštěvností

Tisková zpráva | Datum: 16. 1. 2020

Praha, 16. ledna 2020 – V České republice od roku 2016 platí první stupeň ohrožení terorismem, zvyšují se tak bezpečnostní opatření především během svátků či konání událostí s velkou návštěvností. Měkké cíle, tedy místa s vysokou koncentrací osob, byly pečlivě střeženy příslušníky Policie ČR a bezpečnostních agentur například během posledních svátků – adventu, vánočních svátků a období trvajícího do Tří králů.

Celá zpráva

Gang, který má svědomí desítky vloupání, stále řádí v okolí jihu Prahy. Nejvíce jsou ohroženy domy, které mají špatné či žádné zabezpečení. Jak se chránit?

Tisková zpráva | Datum: 10. 1. 2020

Praha, 10. ledna 2020 - Skupinu pachatelů, která má na svědomí vloupání do řady domů v okolí Prahy, se stále nepodařilo dopadnout a ve své kriminální činnosti tak pokračují dále. Nejčastěji loupí za šera a po setmění. Vybírají si většinou snadno dostupné domy na samotě, s volným prostranstvím a na okrajích obce, dovnitř se dostávají přes francouzská okna, která vypáčí. Za den dokáží vyloupit i pět nemovitostí. Zaměřují se na drobné cennosti, které mohou odnést v batohu na zádech.

Celá zpráva

Které profese se vytratí? A které naopak nově vznikají?

Tisková zpráva | Datum: 3. 1. 2020

Praha, 3. ledna 2020 – Robotizace a automatizace je spojovaná především s průmyslem a jeho očekávanou proměnou. „Technologická revoluce“ ale citelně zasáhne i další profese: podle jedné z tezí zmizí do 40 let až 45 % současných povolání, která budou nahrazena zcela jinými. Průzkumy a studie na téma proměny trhu práce shodně uvádějí, že tento trend dolehne zejména na nekvalifikované a rutinní profese, ale dotkne se výrazně i administrativy a služeb.

Celá zpráva

V předvánočním období narůstají počty krádeží v obchodních centrech až o 40 % a nezahálí ani kapsáři

Tisková zpráva | Datum: 13. 12. 2019

Pachatelé jsou stále agresivnější, využívají hlavně anonymity velkých měst a davů lidí. Za krádežemi se nebojí ani dojíždět.

Praha, 13. prosince 2019 - Během adventu a s blížícími se vánočními svátky narůstají počty krádeží. Pachatelům nahrávají do karet i samotní lidé, kteří jsou v tomto uspěchaném období nepozorní, roztržití a věnují se více věcem najednou. Kromě zlodějů zboží v obchodech mají žně také kapsáři, kteří už neútočí pouze na ulici, ale i v nákupních centrech, supermarketech a všude tam, kde se shlukují větší davy lidí. Zloději se zaměřují kromě drahých věcí a vybavení, které rychle zpeněží, také na dárky, kterými mohou sami někoho obdarovat, a nechybí ani kuriózní krádeže, jako například 71 párů ponožek.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik(@)aspen.pr