Krmiva Pučálka

press-releases

Tiskové zprávy - Krmiva Pučálka

Odborník na výživu psů a koček Martin Pučálka odpovídá na časté otázky:

Tisková zpráva | Datum: 11. 1. 2019

Kdy je vhodné začít používat granule Senior?

Praha, 11. ledna 2019 - Krmivo pro psy seniory má nižší množství tuku a bílkovin a často je doplněné o preparáty na klouby, protože starší věk značí více opotřebované klouby. Dříve se udávalo, že u psa je dobré se senior granulemi začínat již od sedmého roku psa. Lepší je ale než na věk, koukat na aktivitu psa a na jeho váhu a vitalitu. Pokud je pejsek i v deseti letech stejně vitální a má normální váhu jako v pěti letech, není použití speciální receptury nutné. Pro speciální recepturu bychom měli sahat až ve chvíli, kdy má pejsek vyšší váhu a menší aktivitu. Tedy i v pozdějším věku je možné použít recepturu pro dospělé psy nebo ALS recepturu. Pouze se doporučuje případně krmnou dávku upravit dle aktivity.

Celá zpráva

Jak správně pečovat o psa seniora. Na jaké nemoci si dát nejvíce pozor?

Tisková zpráva | Datum: 3. 1. 2019

Praha, 3 ledna 2019 - Psí stárnutí s sebou přináší mnoho problémů, a je proto nutné o naše čtyřnohé kamarády více pečovat. Psí senioři často nejsou tak aktivní, přibývají na váze, horší se jim zrak i sluch a mnohdy je trápí nemoci, které jím mohou zásadně zkrátit či znepříjemnit kvalitu života.

Celá zpráva

Jak v domácnosti eliminovat zvířecí chlupy a alergeny? Tipy pro soužití s domácím mazlíčkem

Tisková zpráva | Datum: 11. 12. 2018

Praha, 11. prosince 2018 – Sdílíte-li domácnost se zvířecím mazlíčkem, máte v prachu také zvířecí alergeny. Ty mají velmi malé rozměry a dostanou se tak téměř všude. Nejčastější jsou alergie na kočičí a psí alergeny. Ty pocházejí ze zvířecích slin, moči, potu a lupů, usazují se v srsti a po zaschnutí se uvolňují do místnosti. V domácnosti tak zůstávají i měsíce poté, co v ní bylo zvíře naposledy.

7 potravin, které byste neměli dávat svému pejskovi

Tisková zpráva | Datum: 10. 12. 2018

Praha, 10. prosinec 2018 - Během adventu trávíme v kuchyni více času než obvykle, a to především kvůli vánočnímu vaření a pečení. Častými „účastníky“ vaření bývají i pejsci, kteří doufají, že se na ně usměje štěstí v podobě odpadlého kusu masa či zeleniny. Umějí vykouzlit tak intenzivní pohled, že jim při vaření přilepšujeme odhozením masa nebo je dokonce necháme dojíst talíř od oběda. Z výživového hlediska to není moc zdravé, nemluvě o výchovném aspektu.  Jsou ale určité potraviny, které bychom psovi nikdy neměli dávat, abychom nehazardovali s jeho životem. Které jsou ty nejvíce nebezpečné?

Celá zpráva

Jak v chladném počasí správně pečovat o pejska

Tisková zpráva | Datum: 5. 12. 2018

Praha, 5. prosince 2018 - Psi často milují zimu a sníh. Pokud ale udeří mrazy, tak bychom měli dát na naše čtyřnohé kamarády více pozor, abychom předešli případným zdravotním problémům.  Nejvíce péče potřebují pejsci, kteří jsou ve venkovní boudě. Škodit ale mohou například i osolené chodníky.

kontakt pro média: Iveta Nebesařová
email: iveta.nebesarova(@)aspen.pr