Aquarex Waterprofit

Aquarex WATERPROFIT, s.r.o. je ryze česká rodinná společnost se sídlem v Uherském Hradišti specializující se na řešení v oblasti úpravy a filtrace vody, optimalizace vodního cyklu a měření kvality vody. Díky jejím řešením české firmy upraví 7 miliónů litrů vody každý den. Společnost funguje na baťovských principech, dlouhodobě dbá na pozitivní přínosy své práce, zejména se snaží chránit přírodu a snižovat ekologické dopady výroby. Mezi zákazníky Aquarex Waterprofit patří významné průmyslové společnosti jako jsou například Zetor, Cemex, Tatra, České dráhy, Hamé, Česká zbrojovka, Hoffmann, Husqvarna, Poppe + Potthoff, Šroubárna Kyjov či Aquapark Uherské Hradiště. Více na www.aquarex.cz

press-releases

Tiskové zprávy - Aquarex Waterprofit

Průmysl 4.0: Nové technologie budou potřebovat vodu. A její efektivní využívání

Tisková zpráva | Datum: 17. 10. 2017

Praha, 17. října 2017 – Průmysl 4.0 je spojován s vývojem nových technologií, zapomíná se ovšem na nároky, které s sebou ponese jejich provoz. A na surovinu, bez níž se neobejde. Čištění a recyklace odpadních vod mají být součástí všech nových průmyslových řešení, což bude revoluční změna. Momentálně totiž velká většina českých firem vodu, která se může brzy stát nejcennější surovinou, vůbec neřeší.

Celá zpráva

Chytré podniky šetří až miliony ročně: učí se pečovat o vodu

Tisková zpráva | Datum: 8. 9. 2017

Praha, 8. září 2017 – Není voda jako voda – a nejde jen o to, jestli se dá, nebo nedá pít. Výrazné rozdíly lze najít i ve vodě, kterou používají pro svůj provoz průmyslové podniky. Jedná se o „nuance“, jež mají cenu stovek tisíc až milionů korun ročně. „Koncepční péčí významně snižujeme náklady a předcházíme zbytečným poruchám,“ říká Miroslav Maňásek ze společnosti Aquarex Waterprofit, která se specializuje na poradenství a řešení v oblasti dodávek vody pro průmysl.

Celá zpráva

Obyčejná voda ovlivňuje výrazně provoz a ekonomiku velkých podniků, ale často i malých provozů

Tisková zpráva | Datum: 23. 8. 2017

Praha, 23. srpna 2017 – Velká část firem neřeší náklady na vodu. Obyčejná voda tak má často výrazný dopad na provoz a ekonomiku jak u velkých podniků, tak často i u menších provozů.  Zodpovědní pracovníci těchto firem jednoduše vodu přehlíží, ta prostě je a nějak proudí trubkami.

85 % českých firem plýtvá vodou

Tisková zpráva | Datum: 27. 7. 2017

Praha, 27. července 2017 – Poslední roky se vždy v létě pravidelně objevují informace, že díky suchu hrozí výpadky dodávek vody či dokonce její akutní nedostatek. Dle průzkumu společnosti Aquarex Waterprofit, která se specializuje na řešení pro úpravu a management vody, 85 % procent českých firem vodou plýtvá. Nejvíce vody přijde nazmar v chemickém, energetickém, potravinářském a zpracovatelském průmyslu, ale také v zemědělství. Průměrně velký průmyslový podnik často vyplýtvá za rok vodu za statisíce někdy dokonce i za miliony korun.

kontakt pro média: Michal Hoblík
email: michal.hoblik@aspen.pr