BNP Paribas Cardif Pojišťovna

Na českém trhu působí BNP Paribas Cardif Pojišťovna již od roku 1996, kdy zde jako první spustila nově vytvořený jedinečný produkt Pojištění schopnosti splácet finanční závazek chránící klienty v případě nepředvídatelných životních situací, které mohou ohrozit jejich schopnost splácet úvěr, hypotéku nebo například leasing. V současné době nabízí BNP Paribas Cardif Pojišťovna klientům vedle Pojištění schopnosti splácet celou řadu zajímavých pojistných produktů, které ochrání jejich zdraví, blízké, rodinný rozpočet anebo osobní majetek - například Pojištění prodloužené záruky nebo Pojištění kybernetických rizik.

press-releases

Tiskové zprávy - BNP Paribas Cardif Pojišťovna

Až 63 % lidí by mělo potíže při snížení příjmu, říká průzkum BNP Paribas Cardif

Tisková zpráva | Datum: 8. 7. 2020

Praha, 8. července 2020 – Jednou z věcí, které nám pandemie Covid-19 přinesla, je uvědomění si reálnosti rizik jako je dlouhodobá nemoc nebo ztráta zaměstnání a s nimi spojený zásadní pokles příjmů. Podle průzkumu BNP Paribas Cardif by při snížení příjmu mělo 63 % lidí potíže se splácením svých závazků a pokrytím běžných výdajů. Až 73 % lidí by si dnes při pořízení úvěru sjednalo i pojištění schopnosti splácet.

Celá zpráva

Hrozí růst nezaměstnanosti. Spolu s tím roste i pojišťování klíčových úvěrů

Tisková zpráva | Datum: 10. 6. 2020

Praha, 10. června 2020 – Dluhy českých domácností nyní odpovídají zhruba 1,7 bilionu Kč, podle údajů České národní banky (ČNB). Nezaměstnanost sice stoupla v květnu zatím pouze na 3,6 %, ale odhady odborníků nasvědčují tomu, že další měsíce přinesou její nárůst.  Podle nedávného průzkumu personálně poradenské společnosti Randstad mezi 650 tuzemskými firmami přibližně čtvrtina z nich již přistoupila k propouštění a pětina osekala zaměstnancům mzdy. V této situaci se lidé stále více obávají, že mohou přijít o práci a doposud stabilní výši příjmu a nebudou pak schopni své závazky splácet. Pojišťují tak více své klíčové úvěry jako například hypotéky.

Celá zpráva

BNP Paribas Cardif Pojišťovně opět rekordně vzrostlo předepsané pojistné za rok 2019 o 8 % na 2,712 mld. Kč a dosáhla čistého zisku 212 mil. Kč. Spustila produkt, který pomáhá klientům v době krize spojené s COVID-19

Tisková zpráva | Datum: 8. 6. 2020

Praha, 8. června 2020 - BNP Paribas Cardif Pojišťovna, česká pobočka BNP Paribas Cardif, zaznamenala v roce 2019 růst předepsaného hrubého pojistného za životní i neživotní pojištění o 8 % na 2,712 mld. Kč. Z toho hrubé předepsané pojistné za neživotní pojištění 2,46 mld. Kč a za životní 251,5 mil. Kč. U neživotního pojištění se jedná o meziroční nárůst o 8 %, u životního o 11 %. Čistý zisk dosáhl 212 mil. Kč, což představuje meziroční nárůst 6,3 %. Ke konci roku pojišťovna evidovala v portfoliu téměř 2,42 mil. pojistných smluv.

Celá zpráva

Pořizujete klimatizaci? Podle čeho a jakou vybrat?

Tisková zpráva | Datum: 3. 6. 2020

Praha, 3. června 2020 - Se zvyšujícím se počtem tropických dní v průběhu letních měsíců  se zvyšuje také zájem o chlazení domácností, ale také kanceláří i dalších místností, kde lidé tráví větší část dne. Podle statistik se poptávka po klimatizacích zvedá zhruba posledních pět let, kdy je teplotní nárůst v letních měsících znatelně vyšší, než tomu bylo v předchozích letech. Jakou klimatizaci pořídit a podle čeho vybírat?

Celá zpráva

BNP Paribas Cardif Pojišťovna spustila společně s HP TRONIC pojištění nahodilého poškození a odcizení telefonů, tabletů a počítačů v novém kabátě

Tisková zpráva | Datum: 29. 5. 2020

Praha, 29. května 2020 BNP Paribas Cardif Pojišťovna představila se společností HP TRONIC novou generaci produktu Pojištění nahodilého poškození a odcizení zaměřeného na křehká a na rozbití náchylná mobilní zařízení, jako jsou mobilní telefony, tablety, notebooky či fotoaparáty. Toto pojištění kryje poškození nebo úplné zničení přístroje, ke kterému došlo náhodou, nebo i poškození způsobené nešikovností nebo nedbalostí. V 90 % těchto případů se jedná o poškození displeje, na které se inovované pojištění vztahuje.  Pojištění si lze sjednat rovnou při koupi, a to na dobu jednoho nebo dvou let a platí na celém světě. HP TRONIC provozuje prodejní síť Datart a Euronics či internetový obchod Kasa.cz.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr