BNP Paribas Cardif Pojišťovna

Na českém trhu působí BNP Paribas Cardif Pojišťovna již od roku 1996, kdy zde jako první spustila nově vytvořený jedinečný produkt Pojištění schopnosti splácet finanční závazek chránící klienty v případě nepředvídatelných životních situací, které mohou ohrozit jejich schopnost splácet úvěr, hypotéku nebo například leasing. V současné době nabízí BNP Paribas Cardif Pojišťovna klientům vedle Pojištění schopnosti splácet celou řadu zajímavých pojistných produktů, které ochrání jejich zdraví, blízké, rodinný rozpočet anebo osobní majetek - například Pojištění prodloužené záruky nebo Pojištění kybernetických rizik.

press-releases

Tiskové zprávy - BNP Paribas Cardif Pojišťovna

Poradna: Pojištění nahodilého poškození Odpovídá: Viktor Houška z BNP Paribas Cardif Pojišťovny

Tisková zpráva | Datum: 5. 10. 2020

K jakým výrobkům lze sjednat pojištění nahodilého poškození a odcizení?

Praha, 5. října 2020 - Jedná se o pojištění, které kryje typicky přenositelnou elektroniku. Toto pojištění je často sjednáváno ke křehkým zařízením, jako jsou chytré mobilní telefony, tablety, notebooky či fotoaparáty. V případě, že dojde k nahodilému poškození takového zařízení, je přístroj na náklady pojišťovny opraven a pokud jej nelze opravit, oprava se nevyplatí nebo dojde k odcizení, zákazník získá náhradní přístroj. Zaplatí vždy pouze spoluúčast podle výše prodejní ceny. Pojištění poškození a odcizení kryje až dvě pojistné události za každý pojistný rok. Nová generace pojištění se navíc vztahuje i na poškození způsobená nešikovností či nedbalostí. Nejčastějšího způsobu poškození, rozbití displeje, se tak už nemusíte obávat, ani pokud se to stane vaší neúmyslnou chybou.

Lidé se bojí o práci. Pojištění rizika ztráty zaměstnání roste o 53 %

Tisková zpráva | Datum: 30. 9. 2020

Praha, 30. září 2020 – Lidé se od vypuknutí koronavirové pandemie stále více obávají, že mohou přijít o práci. Nyní to potvrzují i data BNP Paribas Cardif Pojišťovny týkající se růstu pojištění úvěrů na riziko ztráty zaměstnání, které vzrostlo za posledních 6 měsíců o více než 53 %. Sílí obava lidí ze ztráty doposud stabilní výše příjmu a následné neschopnosti dalšího splácení sjednaných úvěrů. Lidé pojišťují více riziko ztráty zaměstnání u svých klíčových úvěrů, jako například hypotéky či spotřebitelské úvěry.

Celá zpráva

V dnešní nejisté situaci mám strach, zda dokáži finančně zvládnout provoz domácnosti? Je možné se proti tomu pojistit?

Tisková zpráva | Datum: 17. 9. 2020

Odpovídá Martin Steiner, obchodní ředitel BNP Paribas Cardif Pojišťovny.

Praha, 17. září 2020

Ano, existuje takzvané pojištění schopnosti splácet, které si můžete sjednat k půjčkám, hypotékám, i dalším dlouhodobým úvěrům, například na auto. V případě, že ztratíte zaměstnání, nebo budete v dlouhodobé pracovní neschopnosti, splátku úvěru za vás bude až po dobu jednoho roku platit pojišťovna.

Celá zpráva

Tipy, jak se v době utahování opasků nedostat do dluhové pasti

Tisková zpráva | Datum: 1. 9. 2020

Praha, 1. září 2020 – V České republice je stále vyšší počet lidí, kteří žijí od výplaty k výplatě. A dnes, v době rostoucí nezaměstnanosti a nejistoty, že při ztrátě zaměstnání rychle najdete stejně dobře placenou práci, se lidé bojí rizika neschopnosti splácet své závazky. Dle aktuálního průzkumu BNP Paribas Cardif by mělo při výpadku příjmů až 63 % lidí potíže se splácením svých závazků a pokrytím běžných výdajů. Jak se vyhnout fatálním problémům dluhové pasti?

65 % Čechů zažilo rozbití, utopení nebo krádež telefonu

Tisková zpráva | Datum: 7. 8. 2020

Největším problém poškozených je pak vysoká cena opravy a také to, že jsou nějaký čas bez přístroje a bez možnosti komunikovat.

Praha, 7. srpna 2020 – Podle statistik BNP Paribas Cardif má 65 % Čechů zkušenost s rozbitím, utopením nebo krádeží telefonu. 90 % poškození telefonu skončí poškozením displeje. Průměrná cena opravy pojištěných zařízení činí 4 300 Kč.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr