Rondo.cz

press-releases

Tiskové zprávy - Rondo.cz

Pro téměř 60 % Čechů jsou spotřebitelské soutěže důvěryhodné. Mezi trendy patří technologie a gamifikace

Tisková zpráva | Datum: 31. 10. 2018

Praha, 31. října 2018 – Spotřebitelské soutěže jsou v České republice velmi populární. Dle průzkumu Rondo Data se do nějaké soutěže zapojilo již 85 % Čechů a pro 58 % respondentů jsou spotřebitelské soutěže důvěryhodné. Podle citovaného průzkumu jsou pro lidi nejzajímavější soutěže s okamžitou výhrou (32 %), slosovací soutěže (24 %) a vědomostní soutěže (22 %). Z výher pak nejvíce oslovuje produkt užitné hodnoty jako například automobil nebo elektronika (41 %), finanční částka (34 %), zážitek (18 %) nebo poukaz na zboží (8 %).

Celá zpráva

Mileniálové zásadně mění svět peněz a nakupování

Tisková zpráva | Datum: 29. 10. 2018

Praha, 29. října 2018 – Do produktivního věku pomalu vstupuje generace mileniálů, která má technologie jako součást své DNA. Je tedy jisté, že změny, které se nyní rodí, se plně rozvinou. Největší a nejvíce patrné novinky čekají svět peněz a nakupování. Společným jmenovatelem je digitalizace a technologie na bázi blockchain.

Celá zpráva

Téměř třetina Čechů přestane v obchodě nakupovat, když je nespokojená. Nejvíce naštvou fronty u pokladen a nepříjemný personál, říká průzkum

Tisková zpráva | Datum: 26. 9. 2018

Praha, 26. září 2018 – V tom, kde najít nejméně příjemný personál, mají Češi celkem jasno. Podle průzkumu Rondo.cz se více než polovina (51 %) lidí setkává s neochotným personálem v obchodech s potravinami. Obecně zákazníky nejvíce při nakupování naštve neochotný, nepříjemný a neproškolený personál (34 %), fronty u pokladen (32 %), špatná kvalita prodávaného zboží (10 %) a jeho nedostatek, kdy zákazník nenajde produkt, který do prodejny přišel koupit (9 %). 31 % zákazníků přestane v obchodě nakupovat, pokud jsou nespokojení.

Celá zpráva

3 největší existenční rizika obchodníků, u kterých stále hraje prim kamenná prodejna

Tisková zpráva | Datum: 19. 9. 2018

Praha, 19. září 2018 – Stále více zákazníků v ČR i zahraničí nakupuje v internetových obchodech, ale pořizování zboží prostřednictvím kamenných prodejen rozhodně neztrácí na popularitě. Zejména u komodit a produktů, které si chtějí zákazníci vyzkoušet a osahat, nebo kde potřebují či si chtějí nechat poradit. Stejně tak rádi zavítají do obchodů, které nabízejí zážitek, mají příjemnou obsluhu nebo jsou svým způsobem jedinečné. Kamenné obchody ale nesmí usnout na vavřínech. Aby je internetová konkurence, ale i konkurence z řad kamenných prodejen, nezničila, musí si dát pozor na následující tři rizika.

Celá zpráva

Na zahraničních e-shopech nakupuje 41 % Čechů, kteří nakupují na internetu, říká průzkum

Tisková zpráva | Datum: 28. 8. 2018

Praha, 28. srpna 2018 – Češi jsou v nákupech online zkušení. Podle dat Českého statistického úřadu nakupuje na internetu celá polovina Čechů. Podle průzkumu Rondo.cz nakupuje online déle než 15 let 10 % zákazníků internetových obchodů. Na zahraničních e-shopech jich nakupuje již 41 %.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr