Accenture

press-releases

Tiskové zprávy - Accenture

Pět nejvýznamnějších hrozeb v kyberprostoru, jak je identifikuje nová zpráva společnosti Accenture

Tisková zpráva | Datum: 5. 9. 2018

Firmy a klíčová infrastruktura budou pravděpodobně čelit většímu množství destruktivních útoků včetně fyzického poškození. Útoky budou ničivějšího charakteru, než v minulosti. Podle zprávy Cyber Threatscape Report 2018  se původci těchto útoků, tedy jak nepřátelské státy, tak nezávislí kyberzločinci, budou snažit narušit chod firem nebo získat peníze či citlivé informace.

Praha 5. září 2018 - Zpráva Cyber Threatscape Report 2018  se zabývá trendy kybernetických hrozeb, které byly identifikovány a analyzovány v první polovině roku. Také se zaměřuje na trendy vývoje kybernetických hrozeb v horizontu následujících šesti měsíců. Zpráva čerpá ze zdrojů a analýz oddělení Security’s iDefense threat intelligence operations firmy Accenture a z výzkumu zahrnujícího volně dostupné primární i sekundární zdroje. Poukazuje na nárůst destruktivních útoků, na agresivní zneužívání informací národními státy a na vyšší počet a různorodost útočníků. Zpráva dále upozorňuje na vyšší dostupnost nástrojů, šifrovacích a anonymizačních platebních systémů, které potenciální útočníci mohou zneužít.

Celá zpráva

Užší spolupráce mezi vrcholovým managementem a šéfy informační bezpečnosti pomůže firmám lépe zajistit kybernetickou bezpečnost

Tisková zpráva | Datum: 29. 8. 2018

Nový průzkum společnosti Accenture ukázal, že méně než třetina šéfů informační bezpečnosti (CISO) spolupracuje na plánu bezpečnostní politiky firem a rozpočtu

Praha, 29. srpna 2018 - S nárůstem objemu citlivých dat, rozšířením připojení a využíváním automatizovaných procesů roste důležitost toho, aby vrcholoví manažeři a IT odborníci našli společnou řeč a zajistili ochranu firem proti budoucím kybernetickým hrozbám. Protože ve většině společností je vedoucí pro oblast informační bezpečnosti (CISO) podřízený členu nejužšího vedení, většinou CIO, má jako takový omezený vliv na strategii zajištění kybernetické bezpečnosti nad rámec svého oddělení. Navíc téměř polovina CISO připouští, že jejich odpovědnost za zabezpečení organizace roste rychleji než schopnost řešit bezpečnostní problémy.

Celá zpráva

Společnosti Accenture a Google spustily projekt Accenture Google Cloud Business Group

Tisková zpráva | Datum: 13. 8. 2018

Praha, 13. srpna 2018 - Nové obchodní sdružení bude vytvářet inteligentní podniková řešení zaměřená na zlepšení zákaznických zkušeností. Accenture je také znovu vítězem ocenění Google Cloud Partner Award.

Společnosti Accenture a Google Cloud spustily projekt tzv. Accenture Google Cloud Business Group (AGBG). Cílem tohoto obchodního sdružení je pomoci firmám využívat technologie Google Cloud, aby mohly poskytovat ty nejlepší zákaznické zkušenosti a urychlit svou cestu digitální transformací.

Celá zpráva

Společnosti, které si neudrží schopnost plnit měnící se potřeby a preference zákazníků, riskují ztrátu příjmů ve výši až 1 bilion dolarů

Tisková zpráva | Datum: 1. 8. 2018

Praha, 1. srpna 2018 - Nový výzkum společnosti Accenture zjistil, že americké společnosti riskují ztrátu příjmů ve výši 1 bilionu dolarů, pokud nesplní očekávání zákazníků. Ti potom přejdou ke konkurenci, která lépe přizpůsobí nabídku jejich potřebám. Pokud firmy jednou zákazníky ztratí, je pravděpodobné, že se jedna čtvrtina z nich k nim již nevrátí.

Celá zpráva

Společnost Accenture připravuje lidi na práci v digitálním věku: do vzdělávacích a školících projektů investuje 200 milionů USD

Tisková zpráva | Datum: 24. 7. 2018

V rámci tohoto závazku společnost Accenture založila iniciativu Skills to Succeed (Dovednostmi k úspěchu), která má za cíl vybavit do roku 2020 více než 3 miliony lidí dovednostmi důležitými pro kariéru a podnikání v digitální ekonomice.

Praha, 24. července 2018 - Společnost Accenture má jasnou vizi, která směřuje ke zlepšení kvality života a pracovního prostředí pro lidi na celém světě. Rozhodla se podpořit svou vizi částkou přes 200 milionů USD, kterou uvolní v průběhu následujících tří let. Peníze budou použity na zlepšení pracovních dovedností potřebných v nastávající digitální éře.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr