Accenture

press-releases

Tiskové zprávy - Accenture

Umělá inteligence přinese progresivním ekonomikám vysoké dodatečné příjmy, největší v oborech jako jsou finanční služby, zdravotnictví a přepravní a skladovací služby

Tisková zpráva | Datum: 16. 7. 2018

Výzkum společnosti Accenture ukázal, že například ekonomice Spojených Arabských Emirátů poskytne umělá inteligence do roku 2035 dodatečné příjmy ve výši 182 miliard dolarů.

Praha, 16. července 2018 - Podle nejnovější zprávy společnosti Accenture má umělá inteligence (AI) potenciál výrazně zvýšit hospodářský růst. Příkladem může být progresivní ekonomika Spojených arabských emirátů, kde se vlivem AI má zvýšit růst o 1,6 procentních bodů a jejich národní ekonomika může do roku 2035 očekávat přírůstek zisků ve výši 182 miliard USD.

Nový nástroj AI Fairness pro boj s nefér umělou inteligencí

Tisková zpráva | Datum: 3. 7. 2018

Praha, 3. července 2018 - Společnost Accenture vytvořila nový nástroj, který zákazníkům pomůže identifikovat a napravit nespravedlivé zkreslení algoritmů AI (Artifical Intelligence – umělé inteligence). Cílem je zachytit diskriminaci dříve, než začne infikovat modely AI a způsobovat škodu. Nástroj AI Fairness je součástí širšího balíčku, který poradenská firma nedávno nabídla svým zákazníkům jako podporu transparentnosti a etiky při zavádění strojového učení.

Celá zpráva

Jak Amazon, Flatio, Proudly či Čepro vyžívají převratný vývoj technologií pro tvorbu inovativních produktů a služeb?

Tisková zpráva | Datum: 27. 6. 2018

Praha, 27. června 2018 - Studie Technology Vision 2018 společnosti Accenture vymezuje zásadní technologické trendy, které ovlivní naši blízkou budoucnost. Reálné aplikace umělé inteligence, rozšířené reality, inovativní způsoby využití blockchainu či pokročilých analytických funkcí se ale už teď prosazují v reálném životě progresivních firem nebo institucí – i v ČR a v okolních zemích.

Celá zpráva

V současné době spotřebitelé důvěřují bankám nejvíce od roku 2012, jak ukázal aktuální průzkum Accenture

Tisková zpráva | Datum: 20. 6. 2018

Praha, 20. června 2018 - Důvěra zákazníků k bankám je na nejvyšší úrovni od roku 2012. Zároveň ale klesá počet jejich návštěv na pobočkách a narůstá množství digitálních transakcí, což může způsobit odcizení zákazníků.

Celá zpráva

Zaměstnanci veřejného sektoru přijímají využívání umělé inteligence vládami lépe, než ostatní občané

Tisková zpráva | Datum: 4. 6. 2018

Potenciální výhody umělé inteligence převažují nad obavami občanů ohledně zodpovědného využití ze strany vlády, jak ukazuje průzkum společnosti Accenture

Praha, 4. května 2018 - Průzkum mezi více než 6 000 občany Spojených států, Austrálie, Velké Británie, Singapuru, Francie a Německa ukázal, že více než polovina (54%) občanů je ochotná využívat služby umělé inteligence (AI), které nabízí vláda. Ještě více jich vyjádřilo ochotu tak učinit, když jim byly vysvětleny potenciální výhody plynoucí z AI. Například tři čtvrtiny (74 %) respondentů uvedly, že by byly ochotní služby AI používat, pokud by to vedlo ke zvýšení příjmů v důchodu (například vylepšením jejich osobních investičních strategií nebo důchodového plánu), a dvě třetiny (66 %) uvedly, že by využily chatovacího robota (chatbota), pokud by jim zajistil zpracování podkladů k vrácení daní, nebo sociální výhody.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr