Accenture

Accenture je přední globální společnost poskytující široké spektrum profesionálních služeb v oblasti strategií a poradenství, interaktivního marketingu, informačních technologií a outsourcingu s digitální podporou ve všech těchto oblastech. Kombinujeme bezkonkurenční zkušenosti a úzce specializované znalosti ve více než 40 průmyslových odvětvích, a to díky podpoře největší celosvětové sítě Advanced Technology a Intelligent Operations center. Díky práci 505 000 zaměstnanců ve více než 120 zemích přináší Accenture neustále inovace, které pomáhají klientům po celém světě zlepšovat jejich výkon a vytvářet trvalé hodnoty.

press-releases

Tiskové zprávy - Accenture

Kyberzločin se stal reálným byznysem. Útočníkům se vyplácí zaměření na jednotlivé uživatele, rostou ale i počty útoků na organizace

Tisková zpráva | Datum: 4. 3. 2021
  • V posledním měsíci nebývale roste počet útoků na české firmy
  • Úspěšné jsou útoky přes zaměstnance
  • Zalepujeme kamery na noteboocích, ale zapomínáme, že škodlivá aplikace na telefonu nás sleduje všude

Naše životy se stávají stále více závislé na technologiích, což poskytuje mnohem větší prostor k napadení, než tomu bylo kdykoli dříve. Počty kybernetických útoků nebývale rostou i v České republice. V polovině ledna padla hranice 800 kyberútoků v průměru na jednu českou organizaci za týden, přitom evropský průměr se drží podstatně níže - kolem 500 útoků. Kybernetická bezpečnost se tak stala business tématem a musejí se jí zabývat firmy ze všech oborů.

Celá zpráva

BaaS: Lidem otvírá další možnosti využití finančních služeb nebo nákupů. Finanční instituce mohou oslovit nové cílové skupiny, a to bez dalších investic

Tisková zpráva | Datum: 25. 2. 2021

Praha, 25. února 2021 - Bankovnictví jako služba (BaaS) je nastupujícím trendem, který umožňuje finančním institucím nabídnout svým klientům nové služby jako je placení, správa osobních financí či věrnostní programy za pomoci integrace třetích stran do své platformy anebo prostřednictvím integrace svých služeb do platforem jiných společností.

Celá zpráva

Komentář: Karel Kotoun z Accenture se vyjadřuje k výsledku souboje o standard bankovní identity

Tisková zpráva | Datum: 19. 2. 2021

Praha, 19. února 2021 - "Tak jako souboj mezi Betamaxem a VHS, který skončil vítězně pro VHS, skončil dnes vítězně i souboj o standard bankovní identity ve prospěch společnosti Bank ID.

S trochou nadsázky lze říci, že se jedná o Pyrrhovo vítězství velkých bank, jelikož akciová společnost Bankovní identita ustoupila ze svých podmínek a umožnila přistoupení menších bank, které se spojily pod záštitou Aliance pro bankovní identitu. Jednalo se hlavně o podíl na akciové společnosti, který měl být roven podílu dle počtu klientů na českém trhu, tj. Česká spořitelna, Komerční banka a ČSOB měli vlastnit až 81% společnosti.

Celá zpráva

Digitální propast se zvětšuje: podle Accenture Technology Vision 2021 budou trh vést hráči se schopností dynamicky se měnit a adaptovat

Tisková zpráva | Datum: 18. 2. 2021

Praha, 18. února 2021 - Globální pandemie potvrdila význam technologií, které se staly záchranným lanem ve většíně průmyslových odvětví a prakticky všech oblastech výroby a obchodu. Technologie umožnily rychlý rozvoj digitálních interakcí, akcelerovaly rozvoj nových způsobů práce a podnikatelských modelů. Alternativní způsoby interakcí rovněž přispěly k vyšší bezpečnosti a ochraně zdraví. Adopce technologií byla klíčová pro vytvoření nové tržní reality a ke změně priorit a chování lidské populace.

Celá zpráva

Komentář: Ceny akcií, podnikových dluhopisů a rizikových aktiv

Tisková zpráva | Datum: 5. 2. 2021

Karel Kotoun, konzultant a strategický manažer společnosti Accenture v oblasti finančních služeb

Praha, 5. února 2021 - Ceny akcií, podnikových dluhopisů a rizikových aktiv rostly v posledních týdnech z několika důvodů. Tím prvním je nástup vakcinace a relativně stabilní dodávky vakcín. Tím druhým je pokračující politická podpora prostřednictvím finančních balíčků, která má potenciál v krátkodobém horizontu vyrovnat negativní ekonomické dopady, a zároveň poskytnout most do budoucnosti. Třetím důvodem jsou pak stále nízké úrokové sazby centrálních bank.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr