Accenture

press-releases

Tiskové zprávy - Accenture

Accenture jmenuje Julii Sweet novou CEO a Davida Rowlanda výkonným předsedou, s účinností od 1. září 2019

Tisková zpráva | Datum: 17. 7. 2019

Praha, 17. července 2019 - Představenstvo Accenture oznámilo, že novou generální ředitelkou byla jmenována Julie Sweet. David Rowland, který je v současné době dočasným generálním ředitelem, byl jmenován výkonným předsedou. Marge Magner, v současné době členka představenstva, která není členem výkonného managementu, bude pokračovat ve své funkci nezávislé ředitelky. Tyto změny jsou účinné od 1. září 2019.

Komentář Accenture: Již brzy budeme platit v přímém přenosu

Tisková zpráva | Datum: 10. 7. 2019

Praha, 10. července 2019 - V roce 2017 předpovídala zpráva ČNB, že instantní platby budou hlavním tématem minulého roku. S výjimkou České spořitelny, Airbank a banky Creditas se ovšem po instantních platbách slehnul prach. Některé české banky tvrdí, že to pro ně není priorita. To lze jinými slovy přeložit jako „naši zákazníci, ani regulátor nás k zavedení instantních plateb netlačí, a tak je to pro nás v současné době až druhořadá aktivita“. Proč to pro banky není prioritou?

Celá zpráva

Více než polovina spotřebitelů je ochotna si připlatit za udržitelné produkty určené k opětovnému použití nebo k recyklaci, zjistil průzkum společnosti Accenture

Tisková zpráva | Datum: 9. 7. 2019

Kvalita a cena zůstávají nejvyšší prioritou zákazníků, firmy by ale kromě toho měly vyrábět a dodávat recyklované a recyklovatelné produkty za minimální dodatečné náklady

Praha, 9. července 2019 - Více než polovina spotřebitelů uvedla, že by byla ochotna připlatit za udržitelné produkty určené k opětovnému použití nebo k recyklaci, jak uvádějí výsledky průzkumu společnosti Accenture. Průzkum mezi 6 000 spotřebiteli v 11 zemích v Evropě, Severní Americe a Asii zjistil, že i když se spotřebitelé primárně zaměřují na kvalitu a cenu, 83 % z nich si myslí, že je pro firmy důležité nebo extrémně důležité navrhovat produkty, které jsou určeny k opětovnému použití či k recyklaci. Téměř tři čtvrtiny (72 %) respondentů uvedly, že v současné době kupují více produktů, které jsou šetrné k životnímu prostředí než před pěti lety a 81 % očekává, že do budoucna jich budou kupovat ještě více.

Celá zpráva

Nová studie Accenture ukazuje, že migrace do cloudu firmám přinesla jen část očekávaných efektů

Tisková zpráva | Datum: 3. 7. 2019

Dvěma třetinám velkých firem nepřinesl přechod do cloudu takové přínosy, jaké očekávaly. Přesto úroveň spokojenosti je vysoká – 90 %. Ukazuje se, že pro úspěšný přechod do cloudu je důležitá volba důvěryhodného a technologicky vyspělého partnera.

Praha, 3. července 2019 - Nová zpráva společnosti Accenture nazvaná „Přínosy cloudu: Očekávání versus realita”  (Perspectives on Cloud Outcomes: Expectation vs. Reality) naznačuje, že je migrace do cloudu mnohem složitější, než se očekávalo, hlavně co se týče inovací a efektivity. Vyplývá to z průzkumu mezi 200 vysoce postavenými IT odborníky z velkých firem po celém světě. Překážkami jsou podle nich především ohrožení bezpečnosti a složitost obchodních i operačních změn.

Komentář Accenture: Nová kryptoměna od společnosti Facebook

Tisková zpráva | Datum: 19. 6. 2019

Praha, 19. června 2019 - Nová kryptoměna od společnosti Facebook by měla být provozována konsorciem společností, což v překladu znamená, že peníze budou technicky uloženy v několika datových centrech, která budou provozována konsorciem participujících společností. Tato datová centra budou ověřovat správnost a validitu transakcí a budou dbát na bezpečnost celého ekosystému. Z tohoto pohledu se jedná o teoreticky bezpečnější systém, jelikož peníze budou uloženy u více institucí, které se budou muset shodnout na každé operaci. Je to jako kdyby se dnes Česká spořitelna musela nejdříve zeptat Komerční banky, ČSOB a ČNB před tím, než byste mohli zaplatit za zboží na internetu.

kontakt pro média: Petr Jarkovský
email: petr.jarkovsky(@)aspen.pr